31-05-2024

Для учнів обласного наукового ліцею пролунав «останній дзвоник»

Сьогодні на подвір’ї Обласного наукового ліцею в м. Рівне пролунав останній дзвоник, сповістивши про закінчення навчального року.

В урочистостях з нагоди свята взяли участь керівництво обласної ради та депутати.

З вітальним словом до присутніх звернувся перший заступник голови РОР Микола Кучерук. Він привітав випускників з завершенням навчання та побажав їм насамперед мирного неба та успіхів у подальшому самостійному житті.  

Цього року навчання в ліцеї завершили 160 одинадцятикласників, серед них – 9 учнів з золотими медалями та 5 з срібними.

Директорка закладу Наталія Сосюк розповіла про досягнення вихованців впродовж 2023-2024 навчального року.  

Зокрема, у ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів учні наукового ліцею вибороли 49 призових місць, на IV етапі - 3 переможці.

Учень 10-го класу, Олександр Єсін здобув 4 місце на національному етапі  Міжнародної економічної Олімпіади та представить Україну у фіналі, який пройде у Греції.

Окрім того, заклад має золотого переможця Олімпіади Геніїв (Genius Olympiad Ukraine) – Олексія Одарчука, учня 9-го класу.

Учень 8-го класу, Михайло Аліксійчук виборов 2 місце на фінальному етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Девяносто ліцеїстів – переможці ІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук та одинадцять ліцеїстів – переможці ІІІ етапу конкурсу.

Талановитим та обдарованим учням за високі досягнення, під час свята, вручили сертифікати.