31-03-2021

Дитсадок, дороги, дозвілля молоді: голова обласної ради побував у Здовбицькій та Здолбунівській громадах

Сьогодні голова обласної ради Сергій Кондрачук побував з робочою поїздкою у Здовбицькій та Здолбунівській територіальних громадах. Спочатку відбулася низка зустрічей у Здовбицькій ТГ, де очільниця громади Тетяна Тимощук та її заступник Леонід Власюк розповіли про найнагальніші проблеми, які постали перед тамтешньою місцевою владою після адмінреформи.

Серед іншого, йшлося про нагальну потребу забезпечення дітей з с. Здовбиця дошкільною освітою. Нині у цьому селі, яке є одним з найбільших в Україні, у тамтешньому ДНЗ діє лиш дві групи для дошкільнят. Наразі місцева влада намагається знаходити шляхи вирішення проблеми – скажімо, забезпечує підвезення малят до ДНЗ в іншому селі громади. Однак у перспективі в Здовбиці все ж таки прагнуть побудувати новий дошкільний навчальний заклад, розрахований на більшу кількість груп. Насамперед у громаді мають намір виготовити проєктно-кошторисну документацію. Зі свого боку Сергій Кондрачук пообіцяв підтримувати ініціативу щодо будівництва нового ДНЗ.

Спілкувалися учасники зустрічі і про стан доріг на території громади. Зокрема -  виокремили ті шляхи, ремонтувати які потрібно насамперед.

- Під час розмови було озвучено доволі цікавий акцент: в області досі не проведено інвентаризацію стану доріг обласного значення. Тож чітка інформація щодо того, скільки шляхів у нас в нормальному стані, а скільки – у поганому, відсутня. Зважаючи на це, говорити про адекватний розподіл коштів того ж Дорожнього фонду, вочевидь, не доводиться. Тому це питання також принагідно порушуватиму, - зазначив Сергій Кондрачук.

Згодом відбулася зустріч з активною молоддю с. Здовбиця, з ініціативи якої у громаді мають намір організувати Молодіжний центр. Наразі приміщення, де планують розташувати цей центр, потребує суттєвого ремонту. Утім, молодь за підтримки місцевої влади має намір втілити у життя цю амбітну ідею.

У Здолбунівській територіальній громаді голова облради зустрівся з очільником ТГ Владиславом Сухляком, з яким обговорив перспективи співпраці, а також співробітництва між сусідніми громадами.