13-12-2019

Директору обласного наукового ліцею Наталії Сосюк присуджено премію Верховної Ради України

Наталії Сосюк – багаторічному директору комунального закладу «Рівненський обласний науковий ліцей-інтернат ІІ-ІІІ ступенів» Рівненської обласної ради  присуджено Премію Верховної Ради України.  Відповідну Постанову було прийнято 3 грудня.

Щороку в Україні присуджується лише 30 таких премій педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів.

Серед критеріїв  -  особливі  успіхи у здійсненні навчання і виховання учнів, розробка і впровадження нових технологій, створення  підручників, навчальних посібників, педагогічних програмних засобів навчання. Також враховується створення умов для здобуття якісної освіти дітьми-сиротами та дітьми, що позбавлені   батьківського  піклування. До уваги береться і патріотична складова роботи кандидата на присудження премії, утвердження національної   ідеї,   патріотизму,   формування громадянського суспільства,  інтеграції в європейський та світовий простір, а також діяльність,  яка спрямована  на   забезпечення   доступності освіти.

Премії присуджують на основі клопотання до Комітету Верховної Ради України з питань науки  і  освіти. Щодо Наталії Сосюк, то таке клопотання подала Рівненська обласна рада.   

Окрім грошової винагороди лавреатам вручають і відповідний диплом.

Щорічна  Премія  Верховної  Ради  України педагогічним працівникам відповідно до Постанови Верховної Ради України,  вручається щорічно з 2007 року з метою піднесення ролі та авторитету  педагога  в суспільстві, заохочення педагогічних  працівників до творчої, результативної праці.