01-06-2021

Кандидатів на директорів закладів культури обиратимуть в обласній раді

Сесія обласної ради прийняла рішення, відповідно до якого змінюється порядок обрання керівників обласних закладів культури: театрів, музеїв, заповідників. Відтепер їх обиратиме конкурсна комісія при обласній раді з подальшим затвердженням на сесії. Раніше конкурсний відбір проводили в облдержадміністрації.

«Ми вирішили застосувати однаковий підхід до обрання керівників обласних комунальних закладів та підприємства. В обласній раді вже діють конкурсні комісії з призначення керівників закладів медицини та освіти, цілком логічно, якщо такий алгоритм працюватиме і відносно керівників галузі культури», - пояснив заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський, який, власне, і став ініціатором рішення.   

(Олексій Бучинський) 

Як і у випадку з іншими конкурсними комісіями, до складу цієї в однаковій кількості, а саме по троє - увійдуть представники депутатського корпусу, трудового колективу та громадських організацій, які опікуються питаннями культури, – загалом дев’ятеро осіб. Вони і визначатимуть переможця конкурсу на посаду керівника того чи іншого обласного закладу культури. Після чого кандидатуру затверджуватимуть на сесії.

Своїм рішенням депутати також затвердили Положення про організацію та проведення конкурсного добору та порядок роботи конкурсної комісії. А також обрали своїх представників до складу новоствореної комісії. До неї, зокрема, увійшли депутати обласної ради Алла Черній, Олексій Бучинський та Олександр Процюк.