31-08-2023

Дев’ятикласниця з Рівненщини увійшла до складу національного дитячого журі міжнародної премії IBBY

International Board on Books for Young People, IBBY – це Міжнародна рада з дитячої та юнацької книги. Неприбуткова організація Швейцарії, мета діяльності якої –пропагувати книги для дітей.

До складу журі премії IBBY входять і переможці Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання - 2023». Цьогоріч серед них - школярка з села Полиці, що на Володимиреччині Вікторія Шевня. Вона стала переможницею обласного туру конкурсу серед учнів 5-9 класів. Саме її відеопрезентацію улюбленої книги визнали найкращою з-поміж 21 поданої роботи.

«Дехто любить електронну книгу чи дивитися фільми за сюжетами книг. Я ж віддаю перевагу паперовій книзі, бо люблю запах сторінок. Нехай кожен знайде книгу, яка йому до душі», - зауважила Вікторія у своєму відео. Для конкурсної роботи вона відібрала книгу, яку знайшла в бібліотеці свого села.

На Рівненщині конкурс «Лідер читання - 2023» проводила Рівненська обласна бібліотека для дітей – комунальний заклад обласної ради. А його учасниками стали школярі з різних районів.

Окрім переможця обрали і шестірку дипломантів. Це діти з Рівненської, Привільненської, Сарненської, Повчанської, Дубенської громад.

Церемонію нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання – 2023» організовуватиме Національна бібліотека України для дітей.