27-11-2018

Децентралізація, реформи медицини та освіти: у Рівному відбулось засідання Ради регіонального розвитку

Сьогодні відбулося засідання Ради регіонального розвитку Рівненщини. На ньому зібралися представники обласної та місцевої влади, голови ОТГ, голови адміністрацій та районних рад, а також представники галузей медицини та освіти.

На початку засідання у вітальному слові перший заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк побажав усім учасникам плідної роботи. А також висловив надію, що такі заходи стануть плановими.

«Дуже важливо першочергово прозвітуватися перед собою, що вдалося зробити за короткий проміжок часу. Звичайно, що остаточний результат покаже 2020 рік, а саме чи зуміли ми виправдати свої зобов’язання перед виборцями», - наголосив він.

Перший заступник голови обласної ради також відзначив, що кожен з районів Рівненщини активно розвивається. За плідну співпрацю він подякував головам районних рад, адміністрацій та головам ОТГ.

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко під час виступу розповів про результати, які вдалося зробити за 2015-2018 роки.

«За роки незалежності України у нашій області було побудовано 26 шкіл, лише за останні три роки нам вдалося реконструювати та побудувати 13 з них. Це ж стосується і дошкільних навчальних закладів. На цьому ми не зупиняємося і продовжуємо розвивати цей напрямок», - наголосив він.

Голова ОДА зазначив, що великій акцент було зроблено на розвиток спортивної інфраструктури області. Великий стратегічний об’єкт – будівництво спорткомплексу на вул. Макарова, що у Рівному, а також будівництво спортивних комплексів у Рівненській області.