11-01-2024

Десятки заходів для молоді: яким був минулий рік у пластунів Рівненщини

Літні табори для дітей та молоді, участь у всеукраїнських та міжнародних молодіжних проєктах - це лише частина заходів, які у 2023 році реалізували на базі комунального закладу обласної ради «Рівненський обласний молодіжний пластовий вишкільний центр».

Як розповідають у центрі, 49 заходів провели працівники для своїх вихованців протягом минулого року, з них найбільш масові відбулись на Святі весни в смт. Клевань та в м.Дубно в День Першої Пластової присяги.

Окрім того, 10 таборів для дітей Рівненщини вдалося провести на базі пластової оселі «Волошки» загальною кількістю учасників близько 500 осіб.

Також, пластуни побували на таборуванні в Польщі, а вихованці з Смизької тергромади стали учасниками неймовірного табору в Італії.

Протягом минулого року пласт Рівненщини продовжив співпрацю з закордонними благодійниками. Зокрема це дві волонтерські організації: Sunflower Seeds Ukraine - українська діаспора у США,  де є й вихідці з Рівного та австрійська громадська організація Gemeinsam für die Ukraine.

Завдяки співпраці з австрійською громадою, пластовий центр передав машину швидкої допомоги бойовому медику з Рівненщини, котрий служить у складі 77-ї Окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ. Авто обладнане усім необхідним для швидкої реанімації та ліками.  Окрім цього, для стабілізаційного пункту 77-ї ОАеМБр придбали потужний дизельний генератор.

Щомісяця пластуни-волонтери з США передають військовим гуманітарні вантажі: близько тисячі предметів тактичної медицини (турнікети, кровоспинні засоби, оклюзійні наліпки і тп), засоби захисту і тактичне спорядження, оптичні прилади.  Їх у пластовому центрі розвантажували, сортували та перенаправляли за призначенням.