20-07-2021

Десятки заходів для молоді: чим займаються у пластовому вишкільному центрі

Рівненський обласний молодіжний пластовий вишкільний центр прозвітував «на екваторі» цьогорічної роботи.

Нагадаємо, це новий комунальний заклад Рівненської обласної ради, який створили минулого року.

За цей час центр зарекомендував себе як місце, яке об’єднує дітей та молодь навколо здорового способу життя, активної громадянської позиції, повазі до історії, культури та українських національних патріотичних цінностей.

Спільно з іншими комунальними закладами обласної ради пластовий вишкільний центр реалізовує унікальний просвітницький проєкт «Етноосвіта» за підтримки Українського культурного фонду.

 

Окрім пластових заходів для своїх вихованців, на базі центру проводять тренінги для вчителів позашкілля, тут збираються історики та краєзнавці.

Вихованці центру опікуються місцями поховань національних героїв та вшановують історичні місця на Рівненщині.

Заклад постійно налагоджує співпрацю з територіальними громадами щодо розвитку молодіжної політики та пластового руху, зокрема.

Так, центр оголосив програму для закладів загальної середньої освіти Рівненщини «Школа активної учнівської молоді «АКТИВАЦІЯ». Це офлайн та онлайн блоки про проєктний мененджмент, стратегування, управління часом та ресурсами, командотворення. Під час програми проактивній молоді допомагають реалізувати проєкти, які будуть важливі для їхніх громад. У червні завершився третій етап тренінгу. А найкращі його учасники наприкінці літа поїдуть до літнього табору «Ніч в наметі».

Також в рамках налагодження співпраці з ТГ на базі центру відбулася зустріч з активістами, які бажають створити молодіжні ради у власних громадах. Учасники обмінялися досвідом  створення Молодіжних рад при ОТГ, розповідали про стратегії взаємодії рад, обласного молодіжного центру та місцевих органів влади.

А наприкінці червня з роботою пластової оселі "Волошки" ознайомилася делегація керівників й депутатів Волинської обласної ради, щоби перейняти досвід роботи центру.

До 30-річчя незалежності України в рамках виконання обласної програми національно-патріотичного виховання спільно з Управлінням молоді та спорту облдержадміністрації пластовий центр підготував унікальний відео-конкурс для молоді - "30 для Незалежної" із призовим фондом 30 тисяч гривень.

З його умовами можна ознайомитися на Facebook-сторінці центру. Або за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeZRvim-Luu0-XRRMQ-bB-UrFLijRWGQABe2qlQdGvwb6sbWw/viewform