20-07-2021

«Державотворці  Рівненщини» «оселилися» на майдані Просвіти

Від сьогодні на майдані Просвіти перед будівлею Рівненської обласної ради запрацювала мобільна експозиція «Державотворці Рівненщини». 14 банерів «розповідають» про визначних громадсько-політичних діячів Рівненщини, котрі своєю державницькою позицією пришвидшили здобуття Україною незалежності. Захід присвячений 30-річчю нашої державності.

 

Серед героїв експозиції Северин Наливайко, князь Костянтин Іванович Острозький, Тарас Бульба-Боровець, Улас Самчук, Людмила Фоя, Ігор Гордійчук - відомі і не надто відомі загалові імена. Тому на кожному банері є QR-код, за яким через смартфон можна віднайти ще більше інформації про героя.   

Ідея розмістити експозицію саме перед будівлею обласної ради належить її голові Сергію Кондрачуку. І це перший захід, який реалізовується в рамках обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання на 2021-2025 роки, яку Рівненська обласна рада затвердила своїм рішенням від 2 червня 2021 року.

- Ідея експозиції виникла нещодавно – під час робочої наради щодо реалізації обласної програми національно-патріотичного виховання. Ми звернулися до керівників наших територіальних громад, щоб вони також зголошувалися і розміщували її у своїх ТГ. Адже герої цієї експозиції – наші земляки, які відіграли в історії України надважливу роль і цим самим наблизили нашу незалежність, - переконаний Сергій Кондрачук.

Першими відвідувачами виставки стали депутати обласної ради та керівники облдержадміністрації.

На майдані Просвіти обласного центру вона діятиме упродовж тижня, а потім помандрує територіальними громадами Рівненщини.