16-12-2019

Олександр Данильчук взяв участь у конференції про державно-приватне партнерство

Голова обласної ради Олександр Данильчук бере участь у Конференція “Державно-приватне партнерство заради зростання та загального процвітання”. Захід організований Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України за підтримки Світового банку. Його мета - представити громадськості напрацювання держави у такій формі співпраці як державно-приватне партнерство та розповісти, що зробила Україна, аби відповідати у цій сфері міжнародним стандартам.

Окрім Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова, участь у заході беруть посол Великої Британії Мелінда Сіммонс, керівник Програми з питань рівності економічного зростання, фінансів та установ Світового банку Фарук Хан, голова Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха, заступник Міністра інфраструктури України Олег Ющенко, заступниця Керівника Офісу Президента України Юлія Ковалів, керівники комітетів, представники місцевих органів влади.

Конференція відбувається у формі панельних дискусій, під час яких доповідачі обговорять кілька ключових моментів. Зокрема, яким на сьогодні є правове забезпечення ДПП, політичне та інституційне середовище для впровадження такої форми співпраці, та якими будуть наступні кроки держави задля успішної імплементації ДПП в економіку України.

Спікери міжнародного рівня поділяться досвідом своїх країн щодо застосування державно-приватного партнерства, зокрема, у Великій Британії, Франції та Португалії.

Друга частина конференції присвячена питанню, як залучити приватного інвестора до ДПП та як уникнути проблемних ризиків як для бізнесу, так і для громад.

Окремий блок матиме прикладний характер. Фахівці дадуть відповіді на запитання: як розробити проект ДПП, який буде привабливим для приватного капіталу.

Саме це питання є особливо цікавим для Рівненщини, вважає голова обласної ради Олександр Данильчук. Адже нещодавно область підписала Меморандум з Агенцією ДПП, що діє при Мінекономіки. Її спеціалісти зобов’язалися розробити проект розвитку Міжнародного аеропорту Рівне, який би привабив інвесторів.

«Державно-приватне партнерство – не новий формат. Однак маю надію, що сьогодні держава всерйоз візьметься втілювати таку форму співпраці в українській економіці.  Для таких проблемних і, водночас, дуже перспективних об’єктів, як наш аеропорт, - це найкращий варіант: знайти приватний капітал та віддати підприємство в концесію. Сподіваюся, агенція врахує усі переваги та ризики під час написання проекту-презентації», - зауважив Олександр Данильчук.

У підсумку конференції представники Уряду України та Світового банку оприлюднять заключну заяву.