18-08-2023

Державний архів області розпочав масштабне оцифрування

Це стало можливим завдяки взаємодії Державної архівної служби України та корпорації FamilySearch International (США). Про це сьогодні розповів голова державної архівної служби України Анатолій Хромов під час зустрічі з головою Андрієм Караушем та головою ОВА Віталієм Ковалем.

 В рамках цієї програми передбачено оцифрування більше 4 мільйонів аркушів.

- Від FamilySearch International Державний архів в Рівненській області вже отримав відповідне обладнання. Американці спрямовують мільйони на оцифрування документів Національного архівного фонду України генеалогічного характеру та мають на меті створити фонд користування на такі документи, - розповів Анатолій Хромов.

В ході зустрічі голова державної архівної служби України також розповів й про інший напрямок в якому зараз працює архівна служба України  – «born digital documents», електронне архівування.

- Реалізація пілотного проєкту «е-Архів» дасть змогу здійснювати роботу з архівування електронних документів в органах влади та створить належні умови для постійного зберігання і використання електронних документів Національного архівного фонду. Після подальшого масштабування в Україні запрацює електронний архів, - поділився очільник Укрдержархіву.

В рамках візиту на Рівненщину Анатолій Хромов відвідав корпуси Держархіву в Рівненській області  та поспілкувався з колективом.