01-11-2018

Депутати звернулися до центральних органів влади щодо вирішення ситуації, яка склалася у зв’язку з підвищенням ціни на газ

Сьогодні відбулася позачергова двадцять друга сесія обласної ради сьомого скликання. Депутати розпочали роботу хвилиною мовчання в пам’ять про жертви Батуринської трагедії.

Після цього Олександр Данильчук за значний внесок у соціально-економічний розвиток Рівненщини, активну громадянську позицію і депутатську діяльність та з нагоди 65-річчя від Дня народження нагородив цінним подарунком обласної ради голову постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства Михайла Вервегу.

Проголосувавши за порядок денний в цілому депутати перейшли до розгляду питань.

Серед основних питань – «Звернення Рівненської обласної ради до Президента України щодо негайного скасування постанови Кабінету Міністрів України про підвищення ціни на газ для населення» та «Звернення Рівненської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо ситуації, яка склалася у зв’язку з підвищенням ціни на газ». Зазначені звернення не набрали достатньої кількості голосів, тому була оголошена перерва. На ній керівники фракцій підготувала проект рішення, в якому об’єднали два звернення.

«Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 19 жовтня цього року прийняв рішення про підвищення ціни на газ для населення на 23,5% з 1-го листопада 2018 року у рамках виконання зобов’язань, взятих Україною перед Міжнародним валютним фондом.

Усвідомлюємо, що це рішення продиктоване умовами співпраці МВФ та необхідністю розрахуватися за кредитними зобов’язаннями, взятими попередніми угодами. Сьогодні настав час віддавати ці борги.