06-03-2020

Депутати стурбовані готовністю області боротися з коронавірусом 

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства під головуванням Геннадія Шевченка. Орім понад трьох десятків питань порядку денного, на прохання головуючого депутати заслухали інформацію першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Подоліна щодо готовності Рівненщини боротися з вірусом.

На думку Геннадія Шевченка, ситуація, яка склалася у світі, змушує ограни влади в Україні також мобілізуватися та максимально підготувати заклади охорони здоров’я до можливих ризиків. «На щастя, на Рівненщині не зафіксовано жодного випадку захворювання на COVID -19. Однак це не означає, що ми не повинні забезпечувати наших медиків усім необхідним», - вважає депутат.

У свою чергу, перший заступник голови РОДА Сергій Подолін зауважив, що влада області щодня моніторить ситуацію навколо цього питання та тримає його під контролем. За його словами, інфекційні бокси, виділені спеціально на випадок підозри на COVID-19, діють у двох медзакладах області – Рівненській ЦМЛ та в Сарненській лікарні. Однак, запевняє він, за необхідності госпітальну базу розширять і задіють інфекційні відділення в районах. Крім того, усі заклади охорони здоров’я мають необхідний запас засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих розчинів. Підготовлені дві спеціалізовані екстрені бригади медичної допомоги для транспортування до визначеної госпітальної бази.

У той же час, на 10 березня запланована спільна нарада фахівців управління охорони здоров’я облдержадміністрації, обласного центру громадського здоров’я та обласного лабораторного центру, аби скоординувати подальші дії.

Також за рекомендацією комісії інформацію щодо стану справ з цього питання заслухають під час сесії 13 березня.

Крім того, депутати підтримали звернення управління охорони здоров’я облдержадміністрації щодо виділення 193 тис.грн. з обласного бюджету Обласному центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф для придбання засобів індивідуального захисту для працівників виїзних бригад, які необхідні для надання допомоги особам з підозрою чи підтвердженим випадком інфікування на коронавірус.