23-06-2023

Депутати схвалили вступ Рівненської обласної ради до Європейської асоціації місцевої демократії ALDA

За це проголосували всі 48 присутні на сесії обранці.

Згідно з рішенням, голова облради Андрій Карауш має подати відповідну заявку на вступ. Цим рішенням йому також доручили підписувати всі необхідні документи, які  пов’язані зі вступом РОР до асоціації.

Нагадаємо, що Європейська асоціація місцевої демократії (European Association for Local Democracy, ALDA) - це міжнародна громадська спілка, яка об’єднує 350 учасників з 45 європейських країн. До ALDA входять місцеві органи влади, громадські організації, асоціації та агенції, які зацікавлені в розвитку громадянського суспільства та його ефективній взаємодії з місцевою владою.

Рішенню про вступ Рівненської обласної ради до цієї асоціації передувала низка зустрічей та переговорів. Голова ради Андрій Карауш спілкувався з генеральним секретарем ALDA Антонеллою Вальморбідою та виконавчим секретарем Центрально-Європейської ініціативи Уго Полі. Питання створення осередку ALDA в Рівному обговорювали і в рамках засідання Генеральної Асамблеї 2023 та Фестивалю ALDA, які відбулися в Брюсселі на початку червня.

Андрій Карауш запропонував можливі напрямки співпраці: це розвиток профтехосвіти, реабілітація дітей, підтримка ментального та репродуктивного здоров’я та функціонування громадських організацій на прикладі центру підтримки переселенців «ЯМаріуполь».