15-09-2021

Депутати Рівного та області спільно працюють над запровадженням послуги раннього втручання

Система раннього втручання поєднує в собі медичну, психологічну, соціальну та освітню складові, дає можливість для раннього виявлення та профілактики порушень у дітей, покращує їхній розвиток. А також передбачає супровід і підтримку сімей з дітьми, які мають виявлені порушення розвитку або в яких є ризик виникнення таких порушень.

Про розвиток системи надання таких послуг на території Рівненської області та Рівненської міської територіальної громади говорили під час робочої наради, яка відбулася в Рівненській обласній раді.

Її учасниками стали голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства облради Юрій Білик, його колега з міської ради – голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства та соціального захисту населення, захисту учасників бойових дій і членів сімей загиблих героїв Небесної Сотні та учасників бойових дій Юрій Осіпчук.

Спільно з керівниками профільних підрозділів виконавчої влади Рівного та області, обговорили основні принципи та шляхи впровадження системи надання послуг раннього втручання. А також - як в цьому питанні скоординувати  роботу комунальних підприємств охорони здоров’я, аби ті надавали якісні послуги.

Якими будуть наступні кроки запровадження на Рівненщині системи послуг раннього втручання, депутати обох комісій вирішуватимуть на спільному засіданні вже найближчим часом.