05-03-2020

Рекомендували усунути недоліки в роботі «Міжнародного аеропорту Рівне» та затвердили план розвитку діяльності підприємства на 2020 рік

Серед питань порядку денного постійної комісії з економічних питань та комунальної власності (голова – Віталій Бойко), засідання якої відбулося сьогодні, депутати рекомендували винести на сесію 13 березня проект рішення щодо усунення недоліків в роботі КП "Міжнародний аеропорт Рівне". Їх, нагадаємо, виявила комісія Державіаслужби України під час перевірки ще в листопаді минулого року.

Підприємство повинно закупити детектор вибухових речовин та стаціонарний металошукач. Як повідомив директор летовища Ігор Насинюк, це питання частково вирішено. Зокрема, за кошт підприємства придбали рамку-металошукач. Усунути інший недолік планують в межах фінансування Програми розвитку та підтримки обласного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт Рівне", схваленої рішенням Рівненської обласної ради.

Державіаслужба України також виявила недоліки в огорожі навколо летовища. Фахівці звернули увагу на показники висоти, цілісність конструкції та відсутність захисного дашка поверх огорожі.

За словами начальника управління інфраструктури та промисловості облдержадміністрації Федора Мисюри, який готував даний проект рішення, щоб усунути цей недолік управління звернулося до Міністерства інфраструктури України, аби даний об’єкт включили до відповідної державної програми.

Під час засідання комісії серед власних питань депутати також затвердили План розвитку діяльності обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Рівне»  на 2020 рік. Зокрема, передбачено погашення заборгованості із зарплат та інших боргів, а також придбання необхідної техніки та обладнання за рахунок коштів обласного бюджету в сумі 11 390,0 тис.грн.

Також на виконання рішення сесії обласної ради від 20 грудня 2019 року №1592 «Про обласний бюджет Рівненської області на 2020 рік», затверджені видатки головному розпоряднику коштів – управлінню інфраструктури і промисловості облдержадміністрації на виконання заходів Програми в сумі 2606,6 тис.грн.

Затверджений план розвитку аеропорту містить детальний фінансовий аналіз діяльності підприємства за останні п’ять років. Статистика виконаних міжнародних польотів за період 2014-2019 роки свідчить про зростання кількості пасажирів. Тож саме цей напрямок доцільно розвивати, вважають на летовищі. Серед актуальних регулярних рейсів: міжнародні сполучення Рівне – Варшава, Рівне – Люблін, Рівне – Вроцлав, Рівне – Мілан/Рим, Рівне – Мадрид, Рівне – Прага, Рівне – Стамбул та інші.   Серед нерегулярних – сполучення з аеропортами Єгипту, Туреччини, Іспанії, Польщі та Індії.

У документі проаналізовано, які ремонтні роботи необхідно здійснити та яку техніку придбати першочергово. Зокрема, й для забезпечення вантажних перевезень.