11-03-2020

Депутати рекомендували створити громадську екологічну раду при РОДА

10 березня відбулося засідання постійної комісії з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Рівненської обласної ради під головуванням Володимира Валявки та за участи Сергія Свисталюка та Олексія Бучинського.


У ході роботи депутати розглянули звернення ініціативної групи територіальних громад сіл Городок, Обарів та міста Рівне щодо висновку оцінки впливу на довкілля ТОВ «Технопривід інвест груп». Серед питань, які найбільше непокоять мешканців Рівного та Рівненського району, – екологічна ситуація. Зокрема, обсяги викидів шкідливих речовин у атмосферу великими промисловими підприємствами та майбутнім заводом Kronospan UA. 


Ми рекомендуватимемо визначити точки спостереження та встановити стаціонарні пункти спостереження за екологічною обстановкою довкола таких підприємств. Подібну практику вирішення конфліктних ситуацій наша комісія уже застосовувала минулого року на Сарненщині. Стаціонарний пункт повинен автоматично та з високою періодичністю фіксувати стан атмосферного повітря, наявність і обсяги шкідливих речовин у ньому. Відповідно, мешканці матимуть інформацію про те, чи не перевищуються норми викидів, - зазначив голова комісії Володимир Валявка.


Також депутати рекомендували створити громадську екологічну раду при Рівненській обласній державній адміністрації, для того аби залучити громадські природоохоронні організації та експертне середовище до вирішення нагальних екологічних проблем в регіоні.