06-02-2024

Депутати регламентної комісії зібралися на засідання

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії з питань Регламенту, діяльності правоохоронних органів та боротьби з корупцією під головуванням Сергія Подоліна.

Депутати підтримали низку профільних питань , які будуть винесені на розгляд чергової сесії обласної ради.

Серед розглянутого – про хід виконання тергромадами області рішення Рівненської обласної ради від 10.04.2023 № 699.

Це питання днями піднімалось на засіданні Ради громад, а саме про наявність   в тергромадах області  культових споруд об’єктів культурної спадщини. 

Наразі на Рівненщині налічується 163 об’єкти КС місцевого значення і 44 – національного, тому постала необхідність актуалізувати інформацію про місцезнаходження будівель, власників та балансоутримувачів цих об’єктів, а також землі під ними.

Голова обласної ради Андрій Карауш зауважив, що питання інвентаризації культових споруд є важливим, бо від цього в подальшому залежить укладання охоронних договорів і це мають розуміти керівники на місцях.

Також, члени комісії заслухали проект звернення  обласної ради до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та дирекції АТ «Укрпошта» щодо відновлення роботи стаціонарних поштових відділень.

Як зазначив автор звернення Андрій Пехотін, ситуація із скороченням листонош та поштових відділень найбільше хвилює мешканців сільських  населених пунктів, особливо тих, які віддаленні від районних центрів.  До депутатів обласної ради надходять численні звернення від жителів громади щодо припинення закриття відділень АТ “Укрпошта” та відновлення раніше закритих.

З деяких питань депутати внесли свої зауваження та пропозиції.

Нагадаємо, що остаточні рішення будуть прийматися на сесії 16 лютого.