15-12-2022

Депутати продовжують роботу в постійних комісіях

Нагадаємо, що 23 грудня відбудеться пленарне засідання п’ятнадцятої сесії обласної ради восьмого скликання. Проєкти рішень, які планується винести до сесійної зали, депутати упродовж тижня опрацьовують в постійних комісіях.

Так, низку профільних питань сьогодні розглянули на засіданні постійної комісії з питань екології та земельних відносин під головуванням Юрія Кузнюка.

Частина з них стосуються затвердження технічної документації на поділ та об’єднання земельної ділянки, а також затвердження проєкту землеустрою, припинення права користування та продажу землі.

П’ять питань стосувалися припинення права користування або ж надання в користування мисливських угідь для різних товариств та громадських організацій. Деякі з проєктів рішень депутати вирішити довивчити і прийняти остаточне рішення на наступному засіданні комісії.

Так само, як і питання про звернення Олександрійської сільської ради щодо передачі у власність Олександрійській ТГ частини земельної ділянки для будівництва та обслуговування закладів освіти. Йдеться про землю комунального закладу обласної ради Обласний мистецький ліцей в с. Олександрія. Нагадаємо, що обласна рада своїм рішенням передала у комунальну власність місцевої громади будинки сімейного типу, які свого часу перебували на балансі ліцею. А от процес передачі земельної ділянки ще триває. Після завершення процедури, Олександрійська ТГ планує побудувати там об’єкти спортивної інфраструктури. Тож необхідне погодження обласної ради як власника на поділ цієї землі.

Краще розібратися в цьому питанні і прийняти остаточне рішення депутати вирішили під час виїзного засідання, яке запланували на 20 грудня.

В ході засідання також затвердили план роботи комісії на 2023 рік.