22-09-2023

Депутати обрали директора обласної дитячо-юнацької спортивної школи осіб з інвалідністю

Директором КЗ «Рівненська обласна дитячо-юнацька спортивна школа осіб з інвалідністю» став Сергій Левчик. Таке рішення сьогодні прийняли депутати. Сергій Левчик очолює цей заклад вже 8 років і продовжить ним керувати ще два роки.

Вихованці закладу під його керівництвом здобувають високі нагороди на спортивній арені. Лише цього року на Кубку світу з пауерліфтингу серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату спортсмени здобули 9 медалей.

Також досягли великого успіху у фінальних змаганнях ХХХ Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з футболу серед дітей з ураженнями опорно-рухового апарату (ДЦП), присвяченої 32-й річниці незалежності України  - стали чемпіонами. А спортсмени-волейболісти стали бронзовими призерами змагань. Цьогоріч на Спартакіаді з плавання серед осіб з порушеннями слуху юний спортсмен КЗ «РОДЮСШОІ» Ілля Ритов став дворазовим переможцем та срібним призером Спартакіади, встановивши рекорди Спартакіади та вперше виконав норматив майстра спорту України.

Довідково. У 1994 році Сергію Левчику присвоєно звання Майстер спорту України з важкої атлетики. У 2011 році він став спортивним суддею Національної категорії з важкої атлетики, пізніше став суддею Національної категорії пауерліфтингу серед спортсменів у ураженням опорно-рухового апарату та суддею Національної категорії з пауерліфтингу спортивної федерації незрячих спортсменів. Був нагороджений відзнаками «Кращий суддя Всеукраїнських змагань з важкої атлетики за підсумками 2017-2020 рр.» та «Кращий тренер Рівненської області з видів спорту осіб з інвалідністю за підсумками спортивного сезону 2021 року». Також у минулому році отримав подяку Націонльного олімпійського комітету України «За внесок у розвиток олімпійського руху».