25-02-2021

Депутати облради розпочали роботу в постійних комісіях

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії Рівненської обласної ради з питань Регламенту, діяльності правоохоронних органів та боротьби із корупцією під головуванням Сергія Подоліна. Депутати розглянули понад десяток питань порядку денного. 

(Сергій Подолін та Катерина Самардак)

Зокрема, заслухали Звіт про виконання Обласної комплексної програми профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на 2016-2020 роки в рамках аудиту прийнятих радою обласних програм.

Також до Рівненської обласної ради звернулися представники Костопільського громадського формування з охорони громадського порядку «Меч», які просять виділити коштів на придбання форменного одягу.

В ході обговорення цього питання члени комісії розглянули можливість виділити потрібну суму коштів в рамках реалізації Обласної комплексної програми профілактики правопорушень та боротьби із злочинністю на 2021-2023 роки. Однак перед тим, спільно з нацполіцією в Рівненській області буде проведено аналіз діяльності та потреб усіх громадських формувань, які співпрацюють з підрозділами ГУНП.

(Лілія Драпчинська)

Під час розгляду сесійних питань, члени комісії обговорили заходи та обсяги фінансування, необхідні для реалізації Обласної комплексної програми профілактики правопорушень та боротьби із злочинністю, яка діятиме в області у 2021-2023 роках. У разі прийняття її на сесії, буде продовжена комплексна співпраця обласної влади з правоохоронними органами. Адже аналогічна програма діяла на Рівненщині і в попередні роки.  

Також члени комісії рекомендували винесли на розгляд сесії  Програму забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в Рівненській області на 2021-2023 роки.

(Віталій Козлов - перший заступник керівника Рівненської обласної прокуратури)

Заслуховуватимуть в сесійній залі також інформацію керівника Рівненської обласної прокуратури про результати діяльності органів прокуратури на території Рівненської області у 2020 році.

Що ж до інших питань, які комісія рекомендувала винести на розгляд усього депутатського корпусу, то це звіт щодо виконання обласного бюджету за 2020 рік та  питання щодо внесення змін до кошторису Рівненщини в поточному році.

(Руслан Потапчук)

Обговорили на комісії і низку Звернень до керівництва держави та державних органів влади. Зокрема, щодо відкриття сервісного центру МВС України в місті Костопіль (підготував депутат Реслан Потапчук), звернення щодо недопущення закриття санаторних шкіл, санаторних шкіл-інтернатів та забезпечення можливості подальшого їх функціонування (ініціатива звернення від депутата Оксани Лозової). Рекомендували члени комісії також винести на розгляд сесії Звернення до Президента України, Міністра культури України та Голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо забезпечення безперешкодної трансляції якісного дитячого медійного продукту українською мовою (автор звернення депутат Сергій Кокорський).

Нагадаємо, третє засідання сесії Рівненської обласної ради восьмого скликання, відповідно до Розпорядження голови ради Сергія Кондрачука, має відбутися 11 березня.