30-04-2021

Депутати облради побували в гостях у підопічних обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей

Напередодні Великодня депутати Рівненської обласної ради з фракції «Європейська Солідарність» та помічники голови обласної ради побували у комунальному закладі «Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Рівненської обласної ради, що у с. Олександрія.

У цьому закладі забезпечують соціальний захист дітей віком від 3 до 18 років, які опинились у складних життєвих обставинах. Як розповів очільник закладу Сергій Якобчук під час невеличкої екскурсії центром, зараз там перебуває 38 дітей. Психологи, педагоги та інші досвідчені фахівці забезпечують надання діткам комплексної соціальної, психологічної, педагогічної, медичної, правової та інших видів допомоги.

Як зазначив керівник центру, протягом року близько сотню дітей вдається забезпечувати різними формами сімейного виховання.  Звісно, далі долі діток складаються по-різному. Однак фахівці закладу намагаються зробити все для того, аби перебування у центрі було максимально комфортним. Підопічним закладу забезпечують діткам цікаве дозвілля. Вони займаються арт-терапією, разом з наставниками виготовляють оригінальні поробки, а також навчаються інших цікавих і корисних речей, завдяки чому відбувається їх соціальна адаптація та підготовка до самостійного життя.

Оскільки школярі на час візиту перебували на заняттях, гості поспілкувалися з найменшими дітками. Ті ж дуже зраділи подарункам і натомість подарували великодні сувеніри, виготовлені власноруч.