19-10-2020

Депутати обласної ради взяли участь у всеукраїнському проєкті «Озеленення України»

Цими вихідними відбулася акція «Озеленення України», в рамках якої по всій території держави за одну добу мали висадити один мільйон дерев. Жителі Рівненщини також долучилися до проєкту. Разом з фахівцями лісгоспів молоді саджанці висаджували і представники Рівненської обласної ради.

«Як інженер лісового господарства за основною спеціальністю добре знаю, що така пора і дощ – найбільш підходяща погода для посадки лісових культур. Разом з колективом професіоналів Мащанського лісництва  ДП «Костопільський лісгосп» на ділянці 0,6 гектара висадили 3 тисячі сіянців дуба», - розповів голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук.

На цій ділянці разом з Олександром Данильчуком молоді дуби висаджував і депутат обласної ради, начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович. Разом з колегами по обласній раді він цього дня працював у різних лісгоспах Рівненщини.

Так, у Новоставському лісництві ДП «Клеванський лісгосп» лісові культури висаджував голова постійної комісії з питань Регламенту, діяльності правоохоронних органів та боротьби з корупцією Ігор Фізик.

У ДП « Рафалівський лісгосп» голова постійної комісії з економічних питань та комунальної власності, головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Віталій Бойко та депутат обласної ради Олександр Мисько висадили кілька десятків молодих сосен.

Загалом, за інформацією Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства на території області було висаджено понад 200 тисяч сіянців основних лісоутворюючих порід на площі 32 гектари.

Окрім лісгоспів в цій екологічній акції взяли участь небайдужі жителі Рівненщини, які висаджували фруктові дерева та декоративні рослини у своїх селах та містечках.