14-04-2021

Депутати обласної ради сьогодні працювали у Клевані

Питання будівництва нового колектора на території Клеваня сьогодні вивчали депутати Рівненської обласної ради під час виїзного засідання.

Зустріч з керівниками місцевої громади та підрядниками відбулася на базі Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни. І невипадково. Адже землі, через які прокладають нові комунікації, перебувають у постійному користуванні цього комунального підприємства обласної ради. Більше того, частина колектора проходить через територію госпіталю. Тож депутати вирішили на місці вивчити це питання. Адже щоби продовжити будівельні роботи та в подальшому експлуатувати цей об’єкт, громаді необхідне відповідне погодження Рівненської обласної ради, а саме - на встановлення земельного сервітуту.

Окрім представників постійної комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку села, яку очолює Віктор Щербачук, участь у виїзному засіданні взяв голова обласної ради Сергій Кондрачук та депутати інших комісій: Олександр Набочук та Роман Стасюк, які представляють  постійну комісію з питань бюджету, фінансів та податків, і Сергій Кокорський  - представник постійної комісія з питань будівництва та розвитку інфраструктури.

У ході обговорення учасники засідання дізналися історію будівництва нового колектора на території Клеванської селищної ради. Уже прокладено 2,2 км комунікацій, ще 200 м планують провести найближчим часом. Завершивши це будівництво, місцева громада зможе вирішити чимало побутових питань.

«Упевнений, що ніхто з депутатів обласної ради не має сумніву, що цей об’єкт потрібен клеванській громаді. Це приклад того, що вона розвивається. Завдання ж обласної ради, зокрема, й профільних комісій, вивчити це питання з точки зору законодавства, підготувати якісний проєкт рішення і винести його на розгляд сесії», - висловив свою позицію голова обласної ради Сергій Кондрачук.  

Керівник госпіталю Андрій Бурачик, який є депутатом обласної ради, запевнив колег, що вони постійно комунікують з керівниками селищної ради, зокрема, й у питанні будівництва колектора, а також готові розширювати співпрацю між госпіталем і громадою.

У підсумку засідання постійна комісія з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку села винесла рекомендації, відповідно до яких Клеванська селищна рада, залучивши фахівців із землеустрою, повинна підготувати необхідні документи на встановлення меж земельної ділянки, на яку поширюватиметься право сервітуту. Після цього фахівці виконавчого апарату обласної ради спільно з Клеванською селищною радою та Головним управлінням Держгеокадастру в Рівненській області мають підготувати проєкт рішення, який буде винесено на розгляд чергової сесії Рівненської обласної ради.