24-10-2022

Депутати обласної ради продовжують роботу в постійних комісіях

Сьогодні відбулося засідання комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку села (голова – Віктор Щербачук).

Депутати розглянули п’ять проєктів рішень, більшість із яких стосуються врегулювання саме земельних питань.

Зокрема, підтримали проєкт рішення щодо надання згоди на поділ та об’єднання земельних ділянок обласному підприємству «Рівнеоблводоканал».

Також надали дозвіл на розробку проєкту землеустрою та проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки площею 5,4 га, що розташовується на території Зорянської сільської ради Рівненського району. Йдеться про землю колишнього протитуберкульозного санаторію «Новостав», який обласна рада продала на аукціоні. Новий власник планує розмістити там об’єкти рекреаційного призначення.

Крім того, комісія підтримала проєкт рішення щодо припинення права користування мисливськими угіддями площею понад 14 тис га громадській організації «Мисливсько-рибальський клуб «Поліський зубр»,  які розташовуються на землях держлісфонду Рокитнівської територіальної громад. І, в той же час, підтримала надання цій ГО понад 15 тис га мисливських угідь строком на 15 років у тому ж таки Сарненському районі.

Депутати також рекомендували винести на розгляд сесії питання про внесення змін до Регламенту обласної ради, які стосуються складу президії у зв’язку зі зміною кількості заступників голови обласної ради.

Зауважимо, що остаточні рішення з усіх перелічених питань будуть прийматися на сесії 4 листопада.