24-12-2020

Депутати хочуть почути звіти про виконання програм

На цьому наголосив сьогодні під час засідання президії обласної ради Сергій Кондрачук, ініціювавши внесення відповідної правки до програм, поданих на розгляд сесії.

- Значна кількість програм була внесена безпосередньо перед їх розглядом, тому з ними будо дуже складно ознайомитися. Відповідно, чимало депутатів висловлювали пропозиції щодо необхідності почути звіт про виконання аналогічних програм за попередній період. Адже важливо зрозуміти, які заходи вже були профінансовані та реалізовані, і з врахуванням цього приймати програми на наступні роки. Не затверджувати програм ми не можемо, оскільки вони починають діяти з 1 січня. Але є бажання депутатів і необхідність вивчити все детальніше, щоб потім мати змогу повернутися і за потреби – відкоригувати, - зазначив Сергій Кондрачук.

Тож голова ради рекомендував постійним комісіям у місячний термін проаналізувати звіти за попередній період по кожній програмі, яка виноситься на затвердження третього пленарного засідання першої сесії. А також надати свої рекомендації щодо необхідності внести ті чи інші зміни до вказаних програм.

Після цього Рівненська облдержадміністрація повинна розробити відповідні проєкти рішень з урахуванням цих змін та винести їх на розгляд сесії обласної ради у першому кварталі 2021 року.

Під час президії до порядку денного також включили додаткове питання – депутати розглянуть звернення Рівненської обласної ради до Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України щодо звільнення Шкарлета Сергія Миколайовича з посади Міністра освіти і науки України.

Загалом на сьогодні на сесійне засідання винесено 27 питань порядку денного.