15-06-2020

Депутати фінансово підтримали заклади медицини в період карантину

На черговій сесії обласної ради депутати проголосували за проєкт рішення «Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік». Так, депутатський корпус з обласного бюджету спрямував майже 9,2 млн. грн. на фінансування медичних закладів.

Зокрема, 3,6 млн. грн. виділено на спеціалізовану стаціонарну медичну допомогу населенню – на підтримку закладів. Так, 2,9 млн. грн. спрямовано на КП Острожецьку туберкульозну лікарню та Страшівську туберкульозну лікарню, 160 тис. грн. – на госпіталь для ветеранів війни та по 300 тис. грн., отримають Рівненський обласний лікувально-діагностичний центр і Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення.

Крім того, 476 тис. грн. спрямовано на екстрену та швидку допомогу населенню та 3,2 млн. грн. на санаторно-курортну допомогу населенню.

Враховуючи клопотання депутата обласної ради Оксани Лозової, на закупівлю лікарських засобів для дітей хворих на ревматоїдний артрит виділено 195 тис. грн.

Фінансування отримує також багатопрофільна стаціонарна медична допомога населенню у розмірі 291 тис. грн. та 1,2 млн. грн. - на спеціалізовану стаціонарну медичну допомогу населенню (виплата пільгових пенсій).

Також 164 тис. грн. виділено на лікарську-акушерську допомогу вагітним, породіллям то новонародженим та 170 тис. грн. з обласного бюджету спрямовано на пільгове зубопротезування для учасників антитерористичної операції та осіб, які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російські Федерації в Донецькій та Луганській областях.