12-09-2024

Депутати бюджетної комісії підтримали ініціативи двох обласних лікарень щодо впровадження нових медичних послуг

На розгляді постійних комісій обласної ради є два сесійні питання, які стосуються надання якісних сучасних медичних послуг.

Як ми вже повідомляли, у Рівненській обласній дитячій лікарні працюватиме сучасна ендоскопічна система, аналогів якій немає у жодному дитячому медичному закладі області. Вартість обладнання - більше 12 млн грн. Воно дасть можливість робити точну діагностику та видаляти сторонні предмети з дихальних шляхів або шлунково-кишкового тракту маленьких пацієнтів.

Іншу ініціативу втілюватимуть в життя в Рівненській обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка. А саме - проєкт «Забезпечення доступності медичних послуг для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями на польсько-українському прикордонні шляхом модернізації медичної інфраструктури та обладнання». Проєкт отримав підтримку програми транскордонного співробітництва ЄС «Interreg Next». Він передбачає проведення капітального ремонту приміщень для розміщення ангіографічного комплексу в операційному блоці відділення ендоваскулярної хірургії, та закупівлю відповідного обладнання. В рамках проєкту в РОКЛ створять єдину на Рівненщині лабораторію для лікування хворих з розладами серцевого ритму.

Сьогодні на своєму засіданні депутати постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків (голова – Ігор Ясенюк) підтримали реалізацію обох ініціатив та рекомендували винести відповідні проєкти рішень на розгляд сесії.

Крім того, проголосували і за проєкт рішення про контракт з директором комунального закладу «Рівненський обласний центр комплексної реабілітації» Рівненської обласної ради. Єдиною кандидаткою на посаду є чинна директорка Оксана Кравчук.

Погодили члени комісії і питання, які стосуються діяльності обласного комунального підприємства «Рівнеоблводоканал». А саме: щодо плану розвитку та інвестиційної програми, що, з-поміж іншого, передбачає ремонт та реконструцію водопровідно-каналізаційних мереж.

Підтримку комісії отримало і питання, яке стосується затвердження плану формування мережі закладів освіти Рівненської області, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти на рівні всіх громад.

Депутати погодилися внести зміни до Положення про премію імені Євгена Борового, які пов’язані зі зміною термінів подачі документів на її здобуття.