26-10-2021

Депутат обласної  ради працює у Страсбурзі

26-28 жовтня у французькому Страсбурзі відбувається 41-а сесія Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи. Участь в його роботі бере депутат Рівненської обласної ради Світлана Богатирчук-Кривко, яка вдруге обрана президентом політичної групи Європейських консерваторів і реформістів (ECR) у Конгресі, до якої входять представники 19 європейських країн. До слова, саме Україна в 2013 році стала засновником цієї політичної групи.

Напередодні відбулося засідання Бюро як керівного органу Конгресу, під час якого Світлана Богатирчук-Кривко взяла участь в дискусії про підвищенні ролі Конгресу у захисті прав місцевого самоврядування. Обмін думками про необхідність змін у зв’язку з актуальними викликами та реаліями ініціював новий Президент Конгресу Ліндерт Вербек.

Сьогодні ж під час пленарного засідання сесії учасники Конгресу працювали над різними питаннями. Зокрема, обговорили проєкти місцевого рівня від молодіжних делегатів, презентації Моніторингу Європейської хартії місцевого самоврядування в різних країнах Європи, порушили проблему міграції та інші.

 

27 жовтня Світлана Богатирчук-Кривко виступатиме перед Конгресом з доповіддю про Міжрегіональне та міжкордонне співробітництво задля кращої територіальної інтеграції в Європі.