02-04-2024

День відкритих дверей пройшов в Острозькому військовому ліцеї

В Обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою в м.Острог імені Костянтина Івановича Острозького Рівненської обласної ради, відбувся День відкритих дверей, який зібрав майбутніх випускників шкіл та їх батьків. 

Організатори заходу ознайомили гостей з правилами вступної кампанії у 2024 році, переліком спеціальностей, викладачами та особливостями навчання в закладі. 

Звичайно ж, на першому місці – безпека ліцеїстів. Присутнім розповіли про те, коли та як відбувається евакуація в укриття. Наголосили, що навчальний процес не переривається під час тривоги, а лише змінюються умови на час загрози.

Адміністрація закладу також пояснила причину того, чому з оцінками низького та середнього рівня  не пускають у звільнення. Передусім  - це мотивація до навчання і успішності.

Майбутнім студентам було роз’яснено, що у ліцеї відсутні секції з боксу та кікбоксингу через їхню високу травматичність, проте пропонуються інші види спорту, зокрема, військове багатоборство.

В ліцеї - п'ятиразове безкоштовне харчування, а за меню відповідають окремі спеціалісти.

Загалом на захід з’їхались батьки учнів з різних регіонів України, причому лідером за кількістю була Хмельниччина, що обумовлено географічною близькістю до Острога.

До слова, Обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою в м.Острог - заклад спеціалізованої освіти, де здобувають освіту військового профілю з 13 років, одночасно здобуваючи базову або ж профільну середню освіту.

Випускники ліцею можуть продовжити своє навчання у вищих військових навчальних закладах.

За період своєї діяльності, тут підготували понад 1200 юнаків, більшість з яких сьогодні працюють в різних силових структурах або воюють проти росії.

Прийом документів для вступу триватиме з 1 травня по 21 червня.