08-05-2024

День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій: у Рівному вшанували загиблих

Захід присвячений історичному факту, коли 8 травня 1945 року було підписано акт про беззастережну капітуляцію нацистської Німеччини в Європі, тим самим завершено Другу світову війну.

Історики досі не визначили точних втрат. Переважно дослідники сходяться на тому, що на території України впродовж 1939–1945 років, включаючи військових і цивільних, загинули від 8 до 10 мільйонів осіб, а в світі - 65 млн.

Цього року Україна вперше 8 травня відзначає як День памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939−1945 років. 

Тож сьогодні ми знову з глибокою повагою згадуємо тих, хто віддав життя в боротьбі з нацизмом.

На знак пошани та неоціненного внеску українського народу у Другій світовій війні рівняни, керівники області й міста, очільники силових структур хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх загиблих в тій страшній війні. А також схилили голови перед світлою пам’яттю сучасних українських Героїв.   

Низький уклін та вічна пам'ять усім загиблим!

Нагадаємо, що досі в Україні 8 травня відзначали День пам’яті та примирення (як пам’ятний день), а 9 травня — День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (як державне свято з вихідним у невоєнний час).

Наразі 9 травня як День перемоги в Україні скасовано.