23-02-2021

Делегація з Києва відвідала військовий госпіталь

22 лютого делегація з Києва у складі заступника голови Київської ОДА Олега Торкунова, начальника департаменту соцзахисту населення КОДА Ігоря Мещана, заступника начальника департаменту охорони здоров’я Київської облдержадміністрації Олександра Світлого та директорки закладу «Ветеранський простір» Рівненської обласної ради Ольги Яковлєвої відвідали КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни».

В ході робочої поїздки гості ознайомилися з роботою підприємства. Директор обласного госпіталю, депутат обласної ради Андрій Бурачик розповів, що в закладі лікуються пацієнти з усієї України. Тут вони мають можливість отримати лікування важких травм та пройти реабілітацію.

Зокрема, в Республіканському центрі лікування та реабілітації наслідків нейротравми, який три роки успішно працює в госпіталі, наші захисники проходять лікування та відновлення, отримують не лише медичну допомогу, а й психологічну підтримку.

«Матеріальна база нашого закладу дозволяє проводити діагностику, надавати висококваліфіковану медичну допомогу, а також психологічну, психосоматичну і соціальну реабілітацію учасникам АТО і особам, які постраждали внаслідок бойових дій на Сході України», - додав директор закладу. Також він зауважив, що всі види обстеження і лікування проводяться безкоштовно. Окрім того, госпіталь забезпечений усіма необхідними лікарськими засобами.

Андрій Бурачик показав делегатам корпуси, в яких проживають пацієнти, приміщення, де проходять лікування, зокрема, фізіотерапевтичне відділення, корпус водного лікування і відділення реабілітації. Члени делегації поспілкувалися з лікарями та військовослужбовцями, які зараз перебувають у госпіталі.