20-03-2024

Через ріст захворюваності на грип та кашлюк вагітним радять вакцинуватись

У Рівненському обласному перинатальному центрі провели лекцію для вагітних "Вчасно щепитись – від інфекцій захиститись!". Тема була присвячена важливості вакцинації для майбутніх породіль та жінок, які вже народили дітей.

Фахівці Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб розповіли присутнім коли і від яких хвороб необхідно зробити щеплення, чи потрібно вакцинуватися від хвороб під час вагітності, чому і від яких хвороб вакцинують новонароджених у пологовому будинку,  чи можна робити щеплення під час грудного вигодовування та багато іншого.

За словами медиків наразі на Рівненщині збільшилась кількість випадків кашлюку, грипу. Ці хвороби можуть загрожувати не лише здоров’ю матері, а й новонародженої дитини. Тому лікарі вкотре наголошують, що вакцинація потрібна й дуже важлива. Фахівці запевнюють, що жодних наслідків,  для вагітності, пологів чи здоров’ю новонародженоого, пов’язаних з вакцинацією немає.

Проєкт реалізований Українським Католицьким Університетом (УКУ) за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Бельгії.