19-01-2023

Час об'єднатися заради підтримки ЗСУ та допомоги постраждалим регіонам - сьогодні і після перемоги

Координація зусиль у здійсненні волонтерських місій, об'єднання можливостей в допомозі ЗСУ та залучення міжнародної гуманітарної підтримки - ці та інші питання стали предметом обговорення на круглому столі, який відбувся в Луцьку.
На захід, який ініціював голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, запросили голів та депутатів обласних рад західних регіонів, духовенство, військових, представників громадських та благодійних організацій. Рівненщину на зустрічі представляли голова ради Андрій Карауш, голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Ігор Яценюк, депутат Діана Фещенко.

Учасники обговорення зійшлися на думці, що є доцільність активізувати та розширити міжрегіональне співробітництво, наповнити новим змістом чинні угоди. Зокрема, щодо партнерства між українськими та іноземними містами, регіонами та окремими організаціями. Активніше залучати західних партнерів для реалізації гуманітарних програм з реабілітації військових і підтримки ВПО. 

Серед пріоритетів, про які також говорили під час круглого столу, було збереження національних цінностей, зокрема, родинних. Голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш наголосив на тому, що в такий вирішальний період Україна має бути єдиною не лише заради захисту своїх територій та збереження державності, а й заради збереження культурних, духовних, суспільних орієнтирів, які базуються на українських традиціях. 

Той хто знає, куди йде, легко поведе за собою людей, - ця теза стала ключовою під час обговорення питання, якою хочемо бачити Україну після перемоги. Тому учасники круглого столу готові скоординувати свої дії заради фізичної, духовної та економічної безпеки українців вже сьогодні і в найближчому майбутньому.