20-03-2024

Центру Дія.Бізнес у Рівному виповнився один рік

Стати флагманом підтримки бізнесу в регіоні – таку задачу поставила перед собою команда центру Дія.Бізнес у Рівному рік тому.

За цей час, як розповідає керівниця Ольга Горкавчук, вони провели понад 300 подій, а послугами центру скористалися майже 10 тисяч людей. Дехто таки наважився і розпочав власний бізнес, хтось масштабував вже діючий - з місцевого на всеукраїнський і навіть міжнародний ринки.

Дія.Бізнес у Рівному продовжує співпрацювати з підприємцями, органами влади, громадами та громадським сектором. Тут об’єднують фахівців та фахівчинь, щоб Рівненщина ставала привабливішою для інвесторів, була комфортною для ведення місцевого бізнесу та відкритою до нових креативних проєктів.

 

- Рівненська обласна рада одразу підтримала ідею відкрити в нашому регіоні такий центр: спершу організаційно, а згодом, запрошуючи до співпраці територіальні громади. Про те, які можливості відкриваються завдяки роботі з Дія.Бізнес ми розповіли керівникам ТГ на засіданні нашої Ради громад. Адже переконані, що завдання влади – не заважати, а сприяти бізнесу. І тут знають, як це зробити, - зауважив голова облради Андрій Карауш.

Під час Форуму «Об’єднання бізнес-спільнот», який присвятили річниці роботи центру, презентували і плани на найближчий рік.

Тут вже стартувала п’ятитижнева експортна програма, яка має допомогти підприємцям завойовувати іноземні ринки.

Триватиме програма підтримки жіночого бізнесу, розвиватимуть молодіжне підприємництво.

Програма підтримки ветеранів передбачає проведення заходів реабілітації через спорт, правову підтримку, допомогу з працевлаштуванням та відкриттям власної справи.

Окремий напрямок  - участь у грантових проєктах.

Упродовж Форуму в центрі Дія.Бізнес у Рівному діяла виставка товарів місцевих виробників: крафтові сири, м’ясні вироби, медова продукція. Окрему експозицію підготувала Асоціація бурштинового бізнесу України.

Довідково. Мережа центрів підтримки підприємництва Дія.Бізнес – це ініціатива Міністерства цифрової трансформації України та Офісу з розвитку підприємництва та експорту. Її підтримали на рівні Рівненської обласної ради та ОДА. Серед партнерів - компанія РЕНОМЕ, Ukrsibbank та Mastercard.