26-06-2023

Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти запрацює у вересні

На черговому пленарному засіданні, 23 червня, депутати затвердили Статут КЗ «Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти».

Так, з початком нового навчального року заклад розпочне свою роботу.

Це буде комплексний, багатопрофільний заклад позашкільної освіти, який займатиметься, як з внутрішньо переміщеними особами, так і з дітками з особливими освітніми потребами.

Центр розвиватиме здібності дітей та молоді у сфері освіти, науки, культури, технічної та іншої творчості, а також через гурткову роботу буде проводитися реабілітація учасників освітнього процесу, які постраждали внаслідок військової агресії. Відповідно до Статуту центр функціонуватиме за такими напрямками:

- військово-патріотичним та туристсько-краєзнавчим;

- науково-технічним;

- еколого-натуралістичним;

- художньо-естетичним;

- соціально-реабілітаційним.

Головна мета роботи Центру – "навчити дітей та молодь первинних професійних знань, вмінь і навичок, необхідних для їх соціалізації, подальшої самореалізації та професійної діяльності, створення системи громадянського та національно-патріотичного виховання, в основу якої покладено ідеї зміцнення української державності як консолідуючого чинника розвитку суспільства, формування патріотизму та утвердження національних цінностей", - зазначається в документі.

Нагадаємо, 17 березня цього року, на сесії депутати прийняли рішення щодо створення КЗ «Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти» шляхом об’єднання трьох обласних комунальних закладів позашкільної освіти. Наразі триває процес реорганізації КЗ «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» та КЗ «Станція юних натуралістів».