03-01-2023

Будинки сімейного типу передали – тепер черга за землею

Депутати Рівненської обласної ради, які входять до складу постійної комісії з питань екології та земельних відносин, сьогодні провели виїзне засідання до Обласного мистецького ліцею в с. Олександрія, який є комунальним закладом обласної ради.

На порядку денному було два питання, які стосувалися передачі земельних ділянок від мистецького ліцею до нових користувачів. Одну із ділянок в постійне користування просить Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей – теж комунальний заклад обласної ради. Він розміщується у двох будівлях на спільній з мистецьким ліцеєм території.

Члени комісії разом із представниками обох закладів, а також працівниками виконавчого апарату обласної ради визначили межі ділянки, яку планується передати в користування центру.

Другу ділянку обласна рада має передати Олександрійській сільській раді для обслуговування дитячих будинків сімейного типу, які минулого року рада передала місцевій громаді.

Це майже 4 га землі, на яких розташовані самі БДСТ, прилегла до них територія та стадіон. Позаяк на сьогодні ця земля ще перебуває у власності обласної ради, місцева громада не може проводити на ній жодних робіт. За словами Олександрійського сільського голови Олександра Гуца, у планах  зробили благоустрій території, реконструювати стадіон, облаштувати ігровий майданчик, щоб діти, які проживають в будинках сімейного типу, мали належні умови для дозвілля.

До війни тут проживало 8 родин, однак після 24 лютого три сім’ї виїхали за кордон. На сьогодні тут живе 52 дитини, частина з яких навчається в мистецькому ліцеї.

Оглянувши територію, члени комісії визначилися з попередніми рекомендаціями. Спершу керівництво ліцею повинно актуалізувати план-схему всієї земельної ділянки та визначити межі об’єктів, які на ній розташовані. Зокрема, і двох водонапірних веж «Рівнеоблводоканалу».

Депутати також внесли свої пропозиції, де може проходити межа ділянки, яку планується передати у власність Олександрійської ТГ, щоб це рішення було ефективним та дало можливість новому власнику, тобто громаді, належно утримувати цю територію.

У будь-якому випадку остаточне рішення з цього питання прийматимуть депутати обласної ради колегіально - на одній із майбутніх сесій.