20-09-2024

"БУДЕМО ЖИТИ в Україні": Рівненщина приймає Всеукраїнський молодіжний форум

Кількасот молодих людей з різних областей України з'їхалися до містечка Острог, щоб обговорити актуальні питання, проблеми та виклики, які постали перед сучасною молоддю.

Місце обрали невипадково, адже саме Острог ще 2022 року виборов статус молодіжної столиці України.

Відтак дводенний форум став майданчиком для обміну думками між молоддю, представниками органів влади та лідерами думок. 

- Ставте перед собою цілі, об'єднуйте навколо себе однодумців і впевнено йдіть до своєї мети! - з таким посилом звернувся до учасників форуму голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

Він взяв участь у панельній дискусії на тему «Молодь як рушійна сила змін: від активної участі до лідерства», де обговорили важливі аспекти розвитку молоді та її залучення до ухвалення рішень на різних рівнях. 

Голова РОР подякував молодим людям за рішення залишатися в Україні в такий непростий час. 

- "Будемо жити в Україні!" - це гасло не лише сьогоднішнього форуму, це рішення кожного з вас бути українцем на своїй землі, жити тут, ставати успішним та розвивати свою країну ПОПРИ ВСЕ! - наголосив Андрій Карауш.

Він звернув увагу учасників форуму на те, наскільки важливо в сучасному світі зберігати свою національну ідентичність.

- Рівненська обласна рада приділяє велику увагу збереженню та популяризації християнських цінностей серед дітей та молоді. Ми переконані, що наші традиції, культура, світогляд, який формувався тисячоліттями, роблять нас унікальною нацією. І ви, сучасна молодь, маєте це берегти, - зауважив голова РОР.

Про унікальність традицій острозького краю учасники форуму мали нагоду дізнатися з різних локацій, які розташувалися на території Острозького замку. Тут можна було побачити роботи місцевих майстрів та спробувати Острожчину "на смак".

У рамках форуму також оголосили про поновлення конкурсу «Молодіжна столиця України» у 2026 році. Нагадаємо, що цю ініціативу Міністерство молоді та спорту України започаткувало в 2017 році, а перед Острогом такий статус мали міста Тернопіль та Кам'янець-Подільський. 

Сьогодні ж, у другий день форуму, учасники продовжать спілкування на теми волонтерства та підприємництва. Також відбудеться нагородження переможців конкурсу «Мій вклад у відбудову України», де відзначать найкращі молодіжні ініціативи, спрямовані на відновлення та розвиток країни.