10-08-2022

Боротьба на культурному фронті триває: до бібліотек Рівненщини їдуть нові книги

В рамках реалізації Програми поповнення фондів публічних бібліотек, яка стартувала торік за підтримки Українського інституту книги, Рівненщина має отримати комплекти нових книг українських видавництв. Новодруки поповнять  фонди бібліотек області, зокрема, і в територіальних громадах.

Як повідомили в Рівненській обласній бібліотеці для молоді, яка разом з Рівненською обласною універсальною науковою бібліотекою долучилися до реалізації цієї ініціативи, перші комплекти книг від УІК вже прямують до Рівненської та Чернівецької областей. Загалом же понад 2600 книжок поїдуть до 14 регіонів.

Власне, обласні бібліотеки спрямують книги до публічних бібліотек територіальних громад у своїх областях. Співорганізаторами Програми є фонд «Жива сучасна бібліотека».

У межах проєкту нові книги першочергово отримають ті регіони, де проживає найбільше внутрішньо переміщених осіб, а також ті, які зазнали руйнувань і повинні відновлювати бібліотечну інфраструктуру.

Організатори культурної ініціативи певні, що кожна українська книжка, яка надійде в публічні бібліотеки, – це маленький, але вагомий внесок в боротьбі українців за свою ідентичність, за свою культурну свободу.