29-06-2023

Бойовий прапор з Бахмута майорітиме на головній площі Вільнюса

Туди його доправлять учасники міжнародного литовсько-українського марафону на підтримку України, а саме – вступу нашої держави до НАТО. Участь у забігу беруть 21 литовський та 12 українських марафонців. Останні представляють громадську організацію «Rivne Running Club». Разом – 33 учасники забігу. Число символічне. Адже Україна може стати 33-м членом НАТО. Під таким номером і біжать марафонці.

Забіг стартував у Києві і пролягає через Київську, Житомирську, Рівненську та Волинську області.

Сьогодні з учасниками марафону зустрілися працівники Рівненської обласної ради та облдержадміністрації на чолі з першим заступником голови ОДА, головою постійної комісії обласної ради з питань Регламенту, діяльності правоохоронних органів та депутатської етики Сергієм Подоліним.

Як розповіли представники литовської громадської організації Blue/Yellow for Ukraine, яка ініціювала захід, марафонці бігтимуть під бойовим прапором з Бахмута, який посічений кулями. Саме це знамено має привернути увагу учасників Саміту НАТО, який 11 липня відбудеться у Вільнюсі, і вкотре нагадати їм про подвиг, який щохвилини здійснюють українські воїни та весь український народ, стоячи міцним щитом між варварською росією та цивілізованим світом.

Саме з майдану Просвіти учасники забігу продовжили свій маршрут. Українці нестимуть прапор до Устилуга, де на кордоні передадуть його литовським друзям. Вони і доправлять наш національний символ до столиці Литви.