03-02-2023

Більше півтисячі переселенців поліпшили свою українську в одній із бібліотек Рівного

Понад півроку в Рівненській обласній бібліотеці для молоді діє навчально-літературна платформа «Живи українською!» Тут раз на тиждень проводять навчання для внутрішньо переміщених осіб зі східних областей України. 
З липня 2022 року курс відвідали 557 переселенців. Це люди різних професій і різного віку. Серед учнів є і студенти і пенсіонери. 
У бібліотеці розповіли, що викладачі курсу  використовують особистісно-орієнтований підхід до кожного слухача. І це досить цікаво, а головне - ефективно. Застосовують різні методики: бесіди, розповіді, використовують ілюстрації та презентації, задають практичні і творчі завдання. У бібліотеці кажуть, що більшість слухачів курсу значно поліпшили рівень розмовної української, а хтось - і свої знання граматики. 

Краще розмовляти рідною допомагають і в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці. Для ВПО та всіх охочих тут працює мовний клуб "Єдині". Торік в бібліотеці на Лебединці провели 45 зустрічей. Це і безпосередньо мовні курси "Переходь на українську! ", і презентації книг, творчі зустрічі з місцевими літераторами, краєзнавцями, вивчення традицій Рівненщини, екскурсії вулицями середмістя Рівного. 
Зустрічі мовного клубу " Єдині" відбуваються щосереди і об'єднують 15-20 учасників. Це переважно постійні відвідувачі, для яких бібліотека на Лебединці стала місцем спілкування, відпочинку та інтелектуального дозвілля.