01-09-2023

Більше 2 тисяч студентів навчатимуться у Рівненському коледжі Національного університету біоресурсів і природокористування України

З них майже 670 – першокурсники. За словами в.о. директора коледжу Василя Царука,  Відокремлений коледж за кількістю поданих заяв абітурієнтів та прийнятих на навчання здобувачів освіти є першим серед закладів фахової передвищої освіти області та серед відокремлених структурних підрозділів НУБіП України.

Тут освітній процес забезпечуватимуть понад 100 педагогічних і науково-педагогічних працівників, з яких 27 % мають наукові ступені та вчені звання, понад 50 % вищу кваліфікаційну категорію та педагогічне звання «викладач-методист». У коледжі надають знання за 10-ма спеціальностями.

Сьогодні на подвір’ї Рівненського коледжу провели урочисту лінійку з нагоди Дня знань.

Привітав студенів та педагогів з початком нового навчального року заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк.

- Ви точно є найкращими, бо навчаєтеся в елітарному закладі Рівненської області такого типу. Ви будете навчатися за багатьма  спеціальностями і після закінчення коледжу, ваші професії будуть  наповнювати бюджет Рівненської області, сусідніх областей та, напевно, всієї України. Саме ви  будете розбудовувати нашу державу. Хочу до вас звернутися словами одного з класиків: «Люблять не за щось, а тому що не можуть не любити. Не дивіться на Україну, як на землю своїх батьків. Дивіться на неї, як на землю своїх дітей». Пам’ятайте цей вислів все своє життя. Бажаю якнайшвидшої перемоги над агресором,  міцного здоров’я, успіхів у навчанні і з гідністю здобувайте знання, - наголосив Сергій Свисталюк.

За сумлінну працю, професіоналізм та високий внесок у розвиток освіти Рівненщини заступник голови обласної ради нагородив Почесною грамотою та пам’ятним знаком обласної ради заступника директора з виробничої роботи Олега Качановського та викладача математики, переможця конкурсу «Викладач року 2023» Юлію Юхимчук.

Також він вручив Подяки від обласної ради викладачу фізичного виховання Назару Свінтозельському та переможницям конкурсу «Студент року 2023» Руслані Окренець, Оксані Трохимчук.