09-06-2023

Бійців батальйону резерву регіонального управління Сил ТрО «Захід» привітали з річницею

Батальйон був створений рік тому для того, щоб здійснювати загальну підготовку бійців.

За цей час тут підготували майже дві тисячі військовослужбовців, а саме стрільців. Бійці вивчають матеріальну частину стрілецької зброї, правила стрільби та набувають стрілецьких навичок. Крім того, виконують нормативи з медичної та інженерної підготовки.

З річницею створення військовослужбовців привітав начальник регіонального управління Сил ТрО «Захід» ЗС України, полковник Олександр Кяго.

Відзначили бійців також нагородами Рівненської обласної ради та обласної військової адміністрації.

Так, цінний подарунок облради – годинник, вручили командирові частини, підполковнику Павлу Плачінті. Відзначили військовослужбовців і Почесними грамотами.

Від Рівненської обласної ради заступник голови Віталій Ундрів подякував захисникам та захисницям за службу та звитягу, за вірність присязі, і побажав якнайшвидшої перемоги України в цій війні.

Зі свого боку, начальник регіонального управління Сил ТрО «Захід» ЗС України, полковник Олександр Кяго повідомив, що батальйон резерву переформують в навчальний батальйон, де готуватимуть особовий склад до виконання завдань. У той же час, в кожній бригаді буде розгорнута рота резерву, де перебуватимуть військові, які отримали поранення.