26-03-2024

Австралійські військові вивчали українську, щоб навчати наших бійців

Значки із зображенням лелеки, який тримає на крилах прапори України й Австралії, нещодавно вручили австралійським військовим, які є учасниками міжнародної операції KUDU. Їх до Австралії передали з Рівненщини в рамках співпраці Рівненської обласної ради з представниками Асоціації українців Південної Австралії. Ця українська діаспора з перших днів повномасштабного вторгнення росії активно допомагає нашій країні у війні проти агресора.

Австралійці свого часу передали тактичні шоломи єгерській бригаді ім. Олекси Довбуша. Спільно з Рівненською обласною радою провели у штаті Аделаїда виставку «Ціна свободи», на якій експонувалися картини бійців, котрі проходять реабілітацію в Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни. Були й інші мистецькі благодійні проєкти, лоти для яких надіслала обласна рада. А за виручені кошти австралійці придбали автомобілі швидкої допомоги, які також передали на фронт.

Цього разу представників української діаспори запросили на базу Королівських військово-повітряних сил - перед тим, як військові вирушать до Великої Британії, де навчатимуть бійців ЗСУ в рамках міжнародної операції KUDU.

(В Українському домі м. Аделаїда австралійські військові вивчають українську) 

Під час зустрічі представники української релігійної громади спільно з капеланом благословили військових на їхню місію та освятили синьо-жовті хрестики і значки, передані з Рівненщини. Українським захисникам вони передадуть і листи підтримки від дітей, які навчаються в українській школі міста Аделаїда. Викладачі цього навчального закладу організували курси української мови для учасників операції KUDU, щоби ті могли швидше налагодити комунікацію з військовими ЗСУ.

- Дуже символічно, що значки, які ми колись надіслали нашим австралійським друзям, подолавши кілька континентів, потраплять до українських військових. Це маленький, і, водночас, важливий приклад того, як світ об’єднався, щоб допомогти Україні у війні проти ворога. Зі свого боку, Рівненська обласна рада вдячна українцям Південної Австралії, які продовжують в різний спосіб допомагати українському війську, - зауважив перший заступник голови РОР Микола Кучерук.