13-10-2023

Андрій Карауш зустрівся з начальницею Західного міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби

Повноваження Західного міжрегіонального та інших регіональних управлінь НАДС поширюються на територію Житомирської, Хмельницької, Вінницької, Чернівецької, Закарпатської, Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Волинської, Рівненської областей.

Ольга Смалій розповіла про основні завдання Західного міжрегіонального управління. Це зокрема, реалізація державної політики у сфері державної служби та з питань управління персоналом на відповідній території, внесення на розгляд НАДС пропозицій щодо формування державної політики у сфері державної служби та з питань управління персоналом, а також служби в органах місцевого самоврядування та здійснення функціонального управління державною службою на відповідній території.

Обговорили проблемні питання щодо плинності кадрів серед посадових осіб місцевого самоврядування, підвищення їх кваліфікації та стажування.

Предметом розмови став також Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (№ 3077-ІХ), який 18 липня цього року підписав Президент України.

Сторони обмінялися думками про налагодження співпраці та взаємодії з місцевими радами всіх рівнів, щоб сприяти ефективному втіленню цього закону.