29-08-2024

Андрій Карауш зустрівся з головою Фонду Міжнародного партнерства

Сьогодні голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш зустрівся з головою правління Фонду Міжнародного партнерства (Республіка Польща) Бартоломеєм Островські.

Обговорили напрямки можливої співпраці як з Рівненською обласною радою, так і з територіальними громадами області.

Наразі Фонд має партнерські стосунки з Програмою USAID на Рівненщині за проєктом щодо бюджетвання в органах місцевого самоврядування. У ньому використовують досвід Польщі, Німеччини та США. Одним із результатів такої співпраці став посібник з бюджетування в ОМС, який дає чіткий алгоритм дій при фогрмуванні місцевих бюджетів.

Зі свого боку, Андрій Карауш розповів польському колезі про участь Рівненщини у програмі Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027. Нагадаємо, завдяки цьому в найближчі роки в області буде реалізовано 9 ініціатив на загальну суму 7 млн євро.

Як ексконсультант з питань розвитку локальної демократії в Україні Європейської асоціації місцевої демократії ALDA Бартоломей Островські розповів про можливості, які відкриває співпраця з цією організацією. У свою чергу голова РОР Андрій Карауш повідомив, що обласна рада з 2023 року є членом ALDA і вже має певні напрацювання щодо реалізації трьох проєктів. Зокрема, вони стосуються реабілітації військовослужбовців та ветеранів, а також ментального здоров’я медиків та освітян.