05-02-2024

Андрій Карауш: "Завдання для всіх нас - зберегти інтелект України і розвинути його в непростий час"

З такими словами голова Рівненської обласної ради звернувся до вчителів області. Сьогодні у Рівному стартував дводенний семінар-тренінг для педагогів, які керують або будуть керувати учнівськими науково-дослідницькими проєктами.

Захід об'єднав представників 26 громад, які отримають знання та навички, як розвивати цей освітній напрям.  
На думку голови Рівненської обласної ради Андрія Карауша, захід важливий у глобальному завданні – зберегти інтелект України і розвинути його в непростий час.
Значну роль у цьому відіграє комунальний заклад обласної ради - Рівненська Мала академія наук учнівської молоді, педагоги та вихованці якого мають чималий досвід та високі здобутки на рівні України та світу.

 

- Чи може бути так, що учень або учениця з Рівненщини вигадають щось, що прославить Україну на світовому рівні? Звісно, що може, і дітей до цього треба підштовхнути. Історія знає чимало видатних українців. Розумію, що для освітянина знайти таку дитину і розвинути її потенціал – непросто. Але перші кроки вони роблять, а ми сприяємо таким намірам, - зауважив голова РОР.

Андрій Карауш також подякував уряду Великої Британії за його підтримку проєкту "Посилення стійкості громад в регіонах України" від ПРООН, в рамках якого організовано навчання.