31-07-2023

Андрій Карауш взяв участь у Конгресі місцевих і регіональних влад при Президентові України

Захід відбувся напередодні в Івано-Франківську під головуванням Володимира Зеленського. Учасниками конгресу стали урядовці, представники сил оборони та безпеки, керівники облрад, обласних військових адміністрацій, голови тергромад країни. З керівництвом держави обговорили низку важливих питань життєдіяльності регіонів в умовах війни.

«Передусім йшлося про готовність об'єктів комунальної та енергетичної інфраструктури до роботи в новому опалювальному сезоні. Ми розуміємо всі безпекові ризики, знаємо про плани ворога вивести з ладу нашу енергетику. Водночас, знаємо, що робити, щоб забезпечити безперебійну роботу енергосистеми та всієї комунальної сфери в цей період», - розповів голова обласної ради Андрій Карауш.

Участь в засіданні Конгресу він взяв онлайн спільно з першим заступником голови ОДА, депутатом обласної ради Сергієм Подоліним, керівниками департаментів облдержадміністрації.

Друга тема, яку обговорили під час Конгресу, - міжнародні гарантії безпеки для України та стан виконання "дорожньої карти" зі вступу України до ЄС. За словами Андрія Карауша, Україна крок за кроком рухається заявленим курсом.

Окрему увагу засідання Конгресу приділили питанню державного та місцевих бюджетів, зокрема, їх виконання за підсумками першого півріччя.

Окреслили пріоритети, на які мають спрямовуватися кошти.

«Усі бюджети – і державний, і місцевий – мають відповідати пріоритету номер один, а саме обороні. Допомога нашим воїнам, допомога захисту, допомога сім’ям наших героїв і загалом захисту життя», - наголосив Президент України.