08-09-2023

Андрій Карауш: «Україна – це нація чемпіонів, а, отже,  - нація переможців»

Цьогоріч  9 вересня в Україні відзначають День фізичної культури і спорту. З цієї нагоди на Рівненщині привітали спортсменів, тренерів та фахівців галузі.

Незважаючи на війну українські спортсмени продовжують тренуватися, встановлюють нові рекорди та виборюють для України нові медалі.

2023 рік розпочався з визначних досягнень наших фристайлістів, які вперше в історії здобули перемоги на чемпіонаті світу. Це рівняни Дмитро Котовський та Анастасія Новосад.

Високі результати продемонстрували легкоатлети. Наталія Кроль стала чемпіонкою Європейських ігор, Ольга Машанєнкова вруге виборола чемпіонський титул Європейського юнацького олімпійського фестивалю.

Переможним цей рік був і для Наталії Лагутенко, яка стала чемпіонкою Європи з параканое. А її колега Микола Синюк виборов срібні медалі чемпіонату світу та чемпіонату Європи.

Варто відзначити наших дзюдоїстів та парапауерліфтерів, які традиційно здобувають медалі на чемпіонатах Європи, світу та Всесвітніх іграх незрячих.

2023-й став успішним і для ігрових видів спорту. Більшість команд Рівненщини вибороли призові місця на чемпіонатах України.

- Спорт  - це одна з візитівок Рівненщини. Саме завдяки високим досягненням наших спортсменів. Підіймаючись на п’єдестал, кожен із вас стає прикладом для наслідування. Завдяки вам з’явився тренд: що бути спортивним означає бути успішним. А на міжнародному рівні кожна ваша перемога демонструє світу, що Україна – це нація чемпіонів, а, отже,  - і нація переможців! - зазначив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, вітаючи спортсменів та їхніх тренерів.

Разом з начальником Рівненської ОВА Віталієм Ковалем він вручив високі нагороди головним наставникам наших спортсменів. Так, цінним подарунком – годинником Рівненської обласної ради нагороджено тренера-викладача з легкої атлетики, який тренує Наталію Кроль - Андрія Попеляєва.

Почесною грамотою обласної ради та пам’ятним знаком нагороджено тренера Ольги Машанєнкової - Тетяну Гречко.

Подяку РОР вручили також Михайлу Литвинчуку – тренеру бронзового призера чемпіонату України серед юніорів з греко-римської боротьби Артура Бойчука.

Наших тенісистів, пауерліфтерів, легкоатлетів, борців та веслувальників Андрій Карауш також відзначив Почесними грамотами та пам’ятними знаками обласної ради.

З нагоди свята вручили і відзнаки Національного олімпійського комітету України. Нагородили спортивні громадські спілки та комунальний заклад обласної ради «Рівненський регіональний центр фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт».

Вісьмом спортсменам також вручили посвідчення майстрів спорту України.

До Дня фізичної культури і спорту України почесною грамотою комітету з фізичного виховання  та спорту Міністерства освіти і науки України нагороджено начальника управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА Віталія Ліпського.