24-08-2024

Андрій Карауш скликав позачергову сесію обласної ради

Найближчого понеділка, 26 серпня, о 10.00 відбудеться пленарне засідання позачергової двадцять четвертої сесії обласної ради восьмого скликання. Відповідне розпорядження підписав голова ради Андрій Карауш.

У порядку денному лише одне питання — "Про звернення Рівненської обласної ради щодо реалізації норм законодавства про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій та зміцнення духовної незалежності України".

Проєкт рішення вже доступний на нашому сайті за посиланням.

У своєму Telegram голова ради процитував один із абзаців тексту:

"Закликаємо неухильно виконати підписаний Президентом України Володимиром Зеленським Закон України «Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій»: ходіть до свого храму, сповідуйте святе Православ’я! Але зберіть уже свою волю, візьміть відповідальність на себе, організуйте парафіяльні збори, вийдіть з московського розколу, змийте з себе тавро рабів москви і мовчазних співучасників її злочинів! І долучіться до сім’ї Православної церкви України, що перебуває в єдності зі світовим Православ’ям! Бо той, хто хоче, – шукає можливості! А хто не хоче – шукає причини!"

Зауважимо, що сьогодні Президент України Володимир Зеленський завізував закон №8371 про регулювання діяльності релігійних організцій, що мають керівний центр в Росії. Документ Верховна Рада ухвалила 20 серпня. Закон має унеможливити діяльність таких організацій на території України.